Pekingi lõbustuspargid Universal Stuudios

Olles olnud mitu päeva Pekingis suundusime filmiteemalisse lõbustusparki Universal Stuudio. Olime seal kaks päeva.

Universal Stuudio pargi kohta mul suuri ootusi ei olnud, aga see tõesti üllatas mind positiivselt. 

Sinna viib metroo, kollase liini viimane peatus. Metroo on odav, u80 euro senti täiskasvanule üks sõit. Ööbisime Universal Stuudio Grand hotellis, mis oli pargi sissepääsu kohal. Meil oli võetud Kung Fu Panda tuba, mis oli super ilus ja täpselt selline nagu üks selline tuba olema peab: mõnusalt idamaine. Hästi mugav oli käia keset päeva kogu perega lõunaund magamas. 🙌🏻

Hommikusöök oli lisatasu eest restoranis, kus sai kohtuda erinevate Minionide tegelastega. Meile mehega pakkus see rohkem rõõmu kui lastele. Seal oli päris hea toiduvalik olles segu nii idamaisest kui ka läänepärasest köögist. 

Hommikud olid meil kiired. Max 15 minutit hommikusöögi valimiseks ja söömiseks.

Kuna olime pargi külalised, siis saime parki tavakülalistest 1h varem ehk juba kell 8.00. Just see hommikune aeg võimaldas meil enim eri atraktsioonidel käia. Tasub teada, et tavaliselt varem parki saamine tähendab, et avatud on vaid mõni ala ehk mitte kogu park.

Meil olid ostetud lisaks ka fastpassid, mis võimaldasid minna atraktsioonidele eraldi järjekorras, kus tavaliselt inimesi ei olnud ehk harva pidime olema järjekorras üle minuti-paari. Popimatele sõitudele olid järjekorrad 20-60min, aga tundus, et hetkel pole kõige popim hooaeg/ nädalapäevad (esmasp ja teisip). 

Fastpassiga saab kõik atraktsioonid ära teha ühe päevaga, kui hoolikalt päeva planeerida, aga samal ajal ka showdele jõuda on keerukas. Seetõttu olime me pargis kaks päeva, et jõuaksime kõik rahulikult läbi vaadata. Teisel päeval käisime uuesti atraktsioonidel, kuhu lapsed tahtsid veel uuesti minna. 

Hästi soovitan soetada Universal Pass mängu (75 yuani ehk u10 eurot) Tegu on passi taolise raamatuga, kus lapsed saavad täita erinevaid laburünte, panna kleepse ja teha temaatilisi ülesandeid. Passi tuleb koguda igalt pargi alalt templeid. Suurem poiss oli mängust vaimustuses ja täitis ülesandeid suure huviga. Väga tore asi, mida teha, nt järjekorras oodates ja paneb pargis märkama igal pargi alal põnevaid kohti, mida muidu ei märkakski. 

Peagi on algamas Halloween ja sellest andsid märku nii kaunistused kui ka juba saada olevad Halloweeni teemalised snäkid ja joogid:

Need Halloweeni teemalised koogid ei olnud ainult ilusad vaid ka mega maitsvad! Sedasi serveeriti milk-shake:

Universal Stuudio Pekingis on mitu maad:

Transformerite ala – seal oli üks kiire roller coaster hästi paljude surmasõlmedega, kus käisime mehega korda mööda ja lastega käisime ühel 3d simulaatoril (ei soovita neile, kellel tekib kergesti motion sickness, seal ma piinlesin). Ma pole transformerite fänn, aga see hiigelsuur robot tegelane oli küll lahe:

Veemaailm – ühe vana filmi põhjal tehtud, mida enne Hiinasse tulles vaatasime. Seal alal oli vaid üks trikkidega show, mis mulle isiklikult suur muljet ei jätnud. Käisime sealses Cantana mehhiko teemalises restoranis söömas: ribi ja maisi. 

Hollywoody ala – seal oli lahe atraktsioon tornaado võtteplatsil olemisest. 

Minionide ala – pigem väiksematele külastajatele mõeldud atraktsioonid, nt pisike ameerika mägi ja tiirlev sõit (seal käisid väiksem laps ja mees), aga väga ägedalt tehtud skene. Teadsin, et Minionide 3D sõit ajab mul südame pahaks, sest tegu on simulaatoriga. Seega sain istuda esimeses reas, kus toolid ei liikunud. Kogu minionide ala on hästi põnevalt tehtud, sest kõikjal on minionide kujud igasugu seiklustes.

Maitsesime minionide jäätist ja käisime Minionide kurjamite restoranis, kus oli imehea toit. Toit ei olnud lihtsalt ilus, vaid ka väga maitsev.

Harry Pottery ala – seal on kaks sõitu. Üks on Hobugreiffi roller coaster, kus käisime kõik koos ja teine on lossis sees. Kuna olen sellel sõidul käinud USA Universal Stuudios ja seal läks mul süda väga pahaks, siis mina sinna seekord ei läinud.

Kohustuslik on maitsta võiõlut (limonaadi taoline karamelline jook) ja erinevaid maiuseid magusapoest, nt konnašokolaadi koos võlurikaardiga. Ostsime ka anduriga võlukepi, mis võimaldas kümnes kohas etteantud võluliigutust tehes aktiveerida erinevaid kohti tänaval olevate majade vaateakendel. Väiksemale lapsele meeldis see väga! Ja hommikul vara ei olnud ka eriti inimesi, mistõttu oli rohkelt ruumi rahulikult võluda. Kõige suuremad inimmassid tulid kella 12 ajal.

Meeldejääv oli ka minietendus Ollivanderi poes, kus toimus ühele väljavalitule võlukepi valimine. Erinevalt USA Universal Stuudiost on sinna täiesti võimatu saada (järjekorrad ette broneerides 2h ja rohkem), aga imekombel oli Pekingis järjekord sinna 20minutit ja isegi pool etendusest oli inglise keeles. 💪🏻

Mulle väga meeldisid ka Sigatüüka koori esinemine ja Neljavõluri võistluse poiste-ja tüdrukutekooli esinemised. All video koori esinemisest:



Õhtul toimus lossi peal u5min kestnud valgusshow. See polnud midagi erilist. Hirmus oli see, et ühel õhtul õnnestus meil pargis üksteist vahetult enne lõpushowd ära kaotada. Poisid läksid mehega ühele sõidule, kuhu oli järjekord 15minutit ja kuna olin juba korra seal sõidul käinud ja osalesin samal ajal ortodontia õppepäeval (9h ajavahe :D), siis otsustasin neid oodata. Kui möödas oli 45minutit ja lõpushow pidi algama 5minuti pärast, siis tundus asi kahtlane. Teadsin, et see sõit ei kesta üle 10 minuti. Kas nad läksid ilma minuta showle? Aga me ju leppisime kokku, et pärast sõitu tulevad nad samasse kohta, kuhu mind jätsid (sissepääs ja väljapääs atraktsioonilt oli eri kohtades).

Kõik, kes on kunagi käinud suurtes lõbustusparkides võivad ette kujutada KUI PALJU inimesi on ühel lõpushowl inimesi vaatamas. See inimmass on tuhandetes. Läksin neid otsima lõpushow alale, pärast show-d uuesti kokkulepitud kohta, siis jälle lõpushow alale. No ei leidnud neid. Lõpuks läksin hotelli, sest seal pargis neid üles leida tundus võimatu. Minu mobiiliga ei saanud Hiinas välja helistada ega sõnumeid saata. 🥺

Lõpuks u1h hiljem jõudsid ka nemad hotelli. Selgus, et nad olid pärast atraktsiooni läinud veel ühele mänguplatsile ning jõudsid umbes 5 minutit pärast seda, kui ma olin neid otsima läinud, meie algsesse kokkulepitud kohtumispaika. Mees arvas, et tema ei teinud midagi valesti. Mina olin pahane, et nad kohe pärast atraktsiooni minu juurde ei tulnud, et koos järgmisesse kohta minna. Ühesõnaga väga-väga hirmus sedasi inimmassis ära kaduda.

Jurassic pargi ala – seal mõlemad sõidud olid super ägedad. Eriti meeldis meile teriodaktüüli lendamise sõit. Soovitan minna ka raptoritega kohtumisele. Üks oli kohtumine suure raptoriga ja teine raptori beebiga. Naljakas on see, et isegi kui tead mõistusega, et tegu on nuku või kostüümis inimesega, siis raptori liikumisel enda suunas tekib instinktiivselt hirm ja eemale liikumine. Väiksem laps megalt kartis. 😀

Kung Fu Panda ala – seal on hästi toreda looga paadisõit ning maitsesime imehead vanaema suurt pidusööki:

Kogu Kung Fu panda ala oli toas sees:

Samuti oli seal meestele rippumise võistlus. Mida kauem ripud pulga küljes, seda suurema auhinna saab. Mul mees tegi seda, aga ütles, et see pulk, kust hoiad kinni pöörleb ja et tegu on sobiga. Saime ikkagi väikse auhinna. 

    Saan antud parki võrrelda Universal Stuudio parkidega Singapuris ja Ameerikas. Pekingi park on kõige uuem ja kõige puhtam. Ka toidu kvaliteet oli seal väga hea. Hinnad on kõikjal sarnased seega ei tasu loota, et Hiina park oleks kuidagi odavam. Kuna käisime u8 kuud tagasi Ameerika pargis, siis jäi mulle tunne, et Pekingi samad atraktsioonid olid kestvuselt lühemad. Samuti on Ameerikas kaks Universali parki kõrvuti, mistõttu on lisaks Harry Pottery rongisõit läbi 9/11 platvormi ja Diagon Alley, mis meeldib mulle isiklikult rohkem kui Hogsmead. Samas Minionide ja Kung Fu panda alad Pekingi pargis on külastust väärt. Mujal neid alasid pole. Samas Pekingi pargis puudub Muumia sõit, mis on üks mu lemmiksõite Universal Stuudiotes. Singapuri park oli kõige kehvem. 

    Universal Stuudio kõrval on ka meelelahutus-ja shopingala nimega Citywalk. Käisime seal üksõhtu pitsat söömas ja maitsesime põnevaid jäätiseid. Ei saa öelda, et 15 eurot maksev jäätis oleks odav. 

    Kokkuvõttes meeldis mulle Pekingi Universali hotell ja park väga! Ainsaks miinuseks Universal Stuudio parkide puhul on mitu simulaatorsõitu, mis mulle ei sobi, aga muidu tõesti väga tore park. 9/10

    Järgmises postituses kirjutan Hiina rahvuspargist, kuhu suundusime edasi.

    Alustasime Hiinas Pekingist, millest kirjutasin siin.


    About the author

    Jäta kommentaar