Meie kaheksakuune

Meie väikesel põnnil täitus vahepeal järgmine elukuu. Oehh.. kahe väikese lapsega on elu ikka mega raske. Üldse endale aega ei ole. Kuigi jõudsin sellel kuul suure osa beebide une raamatust kirjutatud, siis ikkagi… Kui olla harjunud nii põneva eluga ja ajaga, mis võimaldab ka süveneda ja teha endale huvipakkuvat, siis on väga raske.

Kui varem Väikemehe lõunaune ajal ka ikka magasime ning sedasi sai kompenseerida õhtusest hilisest magaminekust tingitud unepuudust, siis nüüd seda võimalust enam pole. Väikemees enam lõunaund enamikel päevadel ei maga ja beebi liikus sellel kuul kahe lõunaune peale. Isegi, kui 2,5-aastane Väikemees magab lõunaund, siis lükkub õhtune uneaeg edasi lõunauni x2 ehk enda aja võib sellisel õhtul unustada. Täielik zombi tunne on. Pole võimalust unevõlga järgi magada. Mõnikord lõuna ajal õnnestub beebiga samal ajal tunnikese heal juhul magada. Kuigi viimasel ajal on ka ise proovinud varem magama minna. 😞

Kaks lõunaund on olnud paras õudukas, sest ega ta väga hästi veel seda: 3h; 3,5h ja 3,5h üleval ei jaksanud olla, aga samas kui pole piisavalt ärkvel, siis öösel kella nelja ajal ärkab ja ei uinu. Magama läheb kell 20. Äratame kella 7 ajal. Samas kolm und ka ei mahu päeva ära, sest ta lihtsalt ei jäänud enam kolmandasse unne. Aga jah, enamasti ongi 2h rõõmsalt ärkvel ja siis 1-1,5h on sellist mega virilat full-on meelelahutust. Muidugi variant oleks ka kella 6-7 vahel ärgata, sest siis oleks ärkvelolek päeval rõõmsam, aga no kuskil on mul füüsiline piir ees ja see kell see minu piir ongi.

Raske oli ka seetõttu, et pärast reisi jäi ta haigeks, 5päeva oli kõht mega lahti (ca 10x päevas), lisandus ka palavik kaks päeva ning lõpetuseks tuli esimene hammas. 🤦🏼‍♀️

Vahepeal magas juba regulaarselt 5-7h ärkamata, minu kaisus muidugi, aga täitsa inimese tunne oli. Aga siis paar korda sõin kogemata piimatooteid ja muna ja no siis läks täiesti käest. Nimelt Sten ostis koju saia, milles oli piimatoodet ja muna ning tavaliselt ta teeb hot doge minule teise saiaga, aga siis ma ise ka ei märganud kuidagi. Lisaks avastasin sellel kuul, et ei sobi ka seedermänniseemned, porgand, forell ning kui söön palju maasikaid. Et mis siis juhtub? No siis ta põhimõtteliselt terve järgmise öö ja päeva nutab. Vigiseb, aga samas magada ka ei taha. Öösel iga 30-60 minuti tagant haakub tissi külge, pluss nahk läheb tal väga krobeliseks-punaseks ja mõnikord lisanduvad ka kõhugaasid. 😞 Kuigi vahepeal olin juba toidupäevikuga lõdvaks lasknud, siis nüüd olen jälle rohkem kirja üritanud panna. Nii kui jälgin toitu, siis magab öösel hästi ja on päeval ka üks rõõmupall.

Lisaks oli vahepeal tissistreik, sest kui ta öösel sedasi kehva enesetunde tõttu muudkui piima küsib, siis saab ta kõhu täis ja päeval ei taha enam piima näha ka. Ja sedasi oligi, et päeval olin nagu Pamela Anderson ja muudkui lootsin, et äkki ta ikka hakkab jooma ühel hetkel. Mõni päev päeva jooksul sõi max 5minutit. Aga piim ei kadunud ära. 🤷‍♀️Läks ise see üle, kui toiduga sain jälle järje peale. Kui varem üldse lusikalt polnud nõus sööma, siis nüüd sobib. Jess!


Oskusi on lisandunud ka. Plaksutab, puristab suuga ja ütleb: “Tähh!”, “Mämm-mämm”, “Emm”. Hetkel tundub, et neil puudub seos vastava päris tähendusega. Käputab mööda tuba ringi, istub ja ajab end tugede najal püsti ja maha. Seega igati kiire arenguga poiss. Kaalub 9,5kg ja on 73cm pikk ehk sellise keskmise aastase lapse suuruses.

Enim meeldivad talle muusikainstrumendid, eriti kerjusetrumm ja ksülofoni pulgad. Samuti eri asjade üksteise vastu koksimine. Ka erinevad sensoorsed pallid ja nende taga ajamine või mulle veeretamine on hetkel üheks lemmiktegevuseks. Ja kiikumine!!

95% ärkveoleku ajast olen mina beebiga ja Sten Väikemehega. Nimelt Sten eelistab pigem Väikemehega mängida, sest no ta ju asjalikum ja beebiga päev läbi palli ja trummiga mängida ajab igaühe hulluks. Kui oleme kõik kodus, siis Väikemees beebi vastu üldse huvi ei tunne. Need paar korda, kui oleme olnud kolmekesi, siis natuke pöörab ka beebile tähelepanu. Beebi suurimad rõõmu-kui ka kurvastushetked ongi olnud seoses Väikemehega. Õnneks oleme üritanud palju kodust väljas käia, sest muidu ma läheksin täiesti hulluks. 😁🙈Näiteks erinevates Tallinna parkides, mänguväljakutel, vanemate juures, Vabaõhumuuseumis piknikul, kodu ümbruses õues jne.

Kui vahepeal potil käimine oli vaid pärast ärkamisi, siis nüüd jälle annab nagu rohkem oma hädadest märku. Enamasti mängib ja siis tuleb järsku vigisedes minu poole ja siis selgub, et ongi häda vaja teha. Raskemad hädad enamik lähevad potti. Ka öösiti on potil käimine jälle üks rahumeelne tegevus. ☺️ Mõtlen siin, et peaksin öist toitmist vähendama (hetkel 2 korda), sest muidu ta pissib öösel nii palju ja see segab ta und. 🤔

Aga jah. Päevad ja ööd on NII erinevad. Täna näiteks terve päev olnud täielik rõõmupall, askeldabki ise oma asjadega. ☺️ Korrutan muudkui endale: läheb kergemaks.

Minisünnipäeva puhul tegime kasvamise pilte, aga kooki tegin alles päev hiljem -vegan pashat. Et ikka ma ka süüa saaksin. ☺️🙏🏻

About the author

Comments

  1. Kas varasem magamapanek ei aitaks? Ja täiega feelin seda et kahene ei maga enam lõunaund 😩 meil sama lugu, igast tiritammesi olen teinud aga kahene ei maga ja on ka 2kuune pisike kõrval.

    1. Beebiga on lihtne. Tema jääb kell 20 magama, aga Väikemehel üleminekuperiood. Kolm päeva ei maga lõunaund ja siis neljas päev magab ning siis tänu sellele ööuni tuleb tunde hiljem. Eks me hetkel katsetame. Väikemees ise magaks lõunaund hea meelega, aga ööuni nihkub tänu sellele nii hiliseks iga kord, seetõttu siis hetkel oleme loobunud lõunaunest. Kui ma suudaksin varem ärgata hommikul, siis jääksid nad õhtul varem magama. Hetkel ärkame enamasti 7.30 ajal. 🤔

Jäta kommentaar