Põgenemistoad – päris ja mängu (vol 2)

Põgenemistoad – päris

Viimasel ajal oleme käinud päris mitmes uues põgenemistoas, kuna beebi kõrvalt ei ole ehk lähikuudel võimalik tubadesse mingi aeg minna.

Külastasime Tallinna kesklinnas oleva firma InGame põgenemistubasid, mis meeldisid meile väga. Mõistatused olid eri tubades väga mitmekülgsed ning suur rõhk oli sobiva atmosfääri loomisel. Meeldivuse järjekorras eri toad:

 1. Harry ja viimane varikatk – esiteks olles Harry Potteri sarja suured austajad (käisime eelmine aasta ju ka Ameerikas Universal Studio pargis Harry Potteri maal – saab lugeda siit) meeldis meile väga see autentne õhustik, mis seal toas oli loodud. Erinevaid mõistatusi lahendades tekkis tõesti võlumaailma tunne, kuna ka mõistatused olid igati temaatilised ja läbimõeldud. Käisime seal toas teinegi kord, et ka meie väikesed õved saaksid põnevusest osa. Meie siis vajadusel juhendasime neid. Kindlasti üks mu Tallinna lemmiktubasid.

35812512_1902608856471640_2312611461060362240_o

 1. Muumia – samuti ülilahedalt tehtud tuba, seda nii mõistatuste kui ka keskkonna loomise poolest. Kellele siis ei meeldiks Egiptuse muumiatega seotud mõistatused? 😀 Mõistatused olid vaheldusrikkad ning loogilised. Igasse uude tuppa minnes muudkui ahhetasin, kui lahedalt oli kõik tehtud.
 2. Saag – nii nimetatud “õudukatuba”, kus ehmatamist tuli ette omajagu, minul rohkem kui Stenil. Kindlasti peab sinna tuppa minnes olema üks julge, kes on nõus oma käe panema igasugu pimedatesse “aukudesse” ning vajadusel teistest rühmaliikmetest eralduma. Veri, prussakad, naelad, süstlad – valmis peab olema hirmust võitu saama. Meie jaoks polnud mõistatused väga keerulised ning tegime sealt toast põgenemisel välja saamisel toa rekordi (1 vihje).
 3. Da Vinci saladus – see tuba on oma mõistatuste poolest üks raskemaid, kus oleme kunagi käinud. Teema oli selline nii ja naa. Kõik oli tehtud nii nagu ette võib kujutada, ent lihtsalt Da Vinci pole meie arvates nii põnev kui näiteks Harry Potteri või Muumia temaatika. Meile ei meeldinud planeetidega seotud ülesanded, kuna need olid meie arvates halvasti sõnastatud (eriti eesti keelsed) ning kuskil polnud ka paberit ja pliiatsit, et oleks võimalik oma peas asju korrastada.

35493927_1897553140310545_491680971213504512_o

 

Põgenemistoad – mängu

Minu üheks põgenemismängude lemmik sarjaks on “Unlock!”, millel ilmusid uued mängud, mida me ka esimesel võimalusel lahendama asusime.

Uueks osaks on “Unlock! Secret Adventures”, kus on kolm lugu:

 • “A Noside Story” – kurja teadlase fantaasiteemaline. Toredad mõistatused, pigem lihtne.
 • “Tombstone Express” – Westerni teemaline. Pigem keskmise raskusega. Minu lemmik.
 • “The Adventurers of Oz” – Võlur Oz-i teemaline. Väga keerulised mõistatused, tõesti väga raamidest välja mõtlemist nõudvad. See oli Steni kõigi aegade lemmik lugu.

Minu arvates olid need kolm mängu kõigist teistest Unlock! mängudest erinevad, kuna nõudsid täiesti uut moodi lähenemist mõistatuste lahendamisel. No näiteks “Tombstone Expressis” sai lisapunkte, kui leidsid õige mõrvari lisaks mõistatuste lahendamisele, ning võimalikke lõpptulemusi oli seetõttu mitu, samuti juhtusid teatud sündmused teatud lahendamisaja möödudes. Võlur Oz-i puhul pidi kasutama nii teadmisi muinasjutust (mina polnud selle muinasjutuga kursis, aga õnneks Sten oli), mänguga kaasas olevat maakaarti kui ka “võlupeeglit”, mis ajas meid täiesti segadusse. 😀

Lisaks avastas Sten, et on võimalik kodus välja printida ja lahendada “Unlock!” tasuta osasid. Need on lühikesed, aga toredad. Kindlasti on soovituslik printida heale paberile ja kvaliteetse värvigammaga, kuna muidu võivad osad peidetud numbrid jäädagi märkamata ja seetõttu ei saa edasi mängu lahendada. Vajalik on ka tasuta mobiiliappi “Unlock” alla laadimine. Tasuta osad (meeldivuse järjekorras):

 • Doo-Arann Dungeon (saab alla laadida siit: Doo-Arann Dungeon) – seiklus leidmaks hinnalist aaret ühest vangikoopast, võlu teemaline. Põnev.
 • Temple of Ra (saab alla laadida siit: Temple of Ra) – Egiptuse teemaline. Pigem rasked mõistatused.
 • Fifth Avenue (saab alla laadida siit: Fifth Avenue) – ülesandeks varastada Al Capone ajastul üks hinnaline ese. Veider temaatika, aga toredad mõistatused.
 • The Elite (saab alla laadida siit: http://www.spacecowboys.fr/unlock-demo) – põgenemine kasiinotoast? Veider temaatika, lihtsad mõistatused.

 

Põgenemistubade vol 1 – saab lugeda siit: Põgenemistoad – päris ja mängu.

Kas oled neid mänge proovinud? Kuidas meeldisid?

About the author

Jäta kommentaar