Ise ideaalse beebiootuse märkmiku valmistamine

IMG_8291Olen juba tükk aega tahtnud kirjutada sellest, kui ägeda beebiootuse märkmiku ma valmis sain. Saades rasedusest teada hakkasin pidama 9+1 Beebiootuse kalendermärkmikku. Raseduse ajal aga tundsin, et sealne vorm ei ole üldse selline, mis kutsuks seda märkmikku kunagi uuesti lugema. ka teised rasedusmärkmikud olid sellised nii ja naa. Uurisin asja ning leidsin igasugu lahedaid ideid, kuidas teha ise üks beebiootuse märkmik (ideed on siin blogi postituses: rasedus-ja-beebiraamatud). Beebiootuse kalendermärkmik oli mulle siiski abiks ideede kogumisel, millest võiks üldse kirjutada.

Kõigepealt ostsin kolme tüüpi A5 pabereid: joonelisi (sinna iga nädal beebiootusega seotud jutud), ruudulisi (sinna tervise ja trenniga seotud info) ning valgeid pabereid (iga kuu nn kaanelehekülg).

Millest siis märkmikus kirjutasin?

ÜLDINE

  • Beebi nägemus: “Pere ja Kodu” ajakirja eriväljaandest”Beebi” leidsin toreda artikli, kus oli kirjeldatud iga kuu kohta, kuidas beebi oma vaatevinklist kõike näeb. Neid tekste kasutasin iga raseduskuu alguses. Raamatu alguses:

IMG_8292

IMG_8298

  • Igapäevane beebiootus ehk siis iga päev tõmbasin ühe päeva maha lootuses, et ehk siis kunagi jõuab õige päev ligemale. Tabeli sain siit:

https://www.babymed.com/pregnancy-calendar-and-calculator-week-by-week

IMG_8293

  • Suurimatest terviseprobleemidest igakuiselt kokkuvõte:

IMG_8294

  • Enda rasedusaegsest kaalutõusust: joonis, kus iga kuu märkisin oma kaalu ja joonistus välja graafik.

IGA KUU ERALDI

IMG_8295

Iga kuu nii nimetatud avalehele panin kuu alguses tehtud pildi ja juurde perioodi, millele see aeg vastab. Lisaks ka mõni foto sellest puuvilja või juurvilja kujul, kui suur parasjagu beebi sellel hetkel on ning selle kuu suurimad uudised või muutused.

Nt 2 kuu peatükki kuulub jutuke sellest, kuidas rasedusest teada saime (kus tegin rasedustesti, milline oli sellel päeval ilm, minu meeleolu, kuidas ütlesin lapse isale, kuidas ta uudisele reageeris jne). Samuti jutuke esimesest ämmaemanda visiidist (kuidas valisin ämmaemanda, miks just tema ning foto esimesest ultraheli pildist beebiga).  Veel on ühel leheküljel oletatavast tähtajast juttu – nn menstruatsioonijärgne tähtaeg ja eri ultrahelide järgi määratud tähtajad).

Kuna esimestel kuudel ma otseselt beebi tulekuks veel ei valmistunud (ei ostnud beebi asju jne), vaid üritasin toime tulla iivelduse jms-ga, siis järgnes 2. kuu juures tervise peatükk. Iga nädala juurde kleepisin fotod sellest, kui suur parasjagu beebi sellel hetkel on.

IMG_8303

Järgnevatel kuudel kirjutasin iga nädala kohta eraldi beebiootuse kohta. Mõnel nädalal oli midagi kirjutada iga päev ning nädala “sissekanne” oli kohe mitu lehekülge, ent mõnel nädalal oli uut kirjutada vaid paari päeva kohta. Sinna kirjutasin ka beebi liigutuste kohta, ämmaemanda visiitide kohta, lisasin fotosid beebindusega seotud ettevalmistustest, kirjutasin veidraid või naljakaid rasedusega seotud seikasid jpm.

IMG_8306

Iga nädala kohta oli eraldi terviserubriik, kuhu kirjutasin nii oma unenägudest ja tervise muredest. Eraldi oli ka trennirubriik, kuhu panin kirja trenniga seonduva.

IMG_8305

Alates 6ndast raseduskuust kirjutasin iga kuu alguses tulevase ema mõtteid eri teemadel, näiteks kas meie beebil on juba nimi või kuidas teda kutsume. Või kuidas valmistume beebi tulekuks, või kuidas minu arvates on rasedus kulgenud, mida elukaaslane arvab isaks saamisest, mida ootan ja arvan sünnitusest, milline ema tahan olla, millised iseloomujooned soovin, et laps minult ja elukaaslaselt päriks, või milline on hetkel maailm ja mida soovin, et oleks säilunud kui meie beebi suureks kasvab jpm.

IMG_8299

Kõige lõppu kirjutasin sünnitusloo ja beebi nimesaamise loo. Kuna kleepimisi oli päris palju, siis selleks, et kleebitud pildid (eelkõige need puuviljade pildid, aga ka mõned fotokast pärit kleebitud pildid) raamatut lehitsedes lahti ei tuleks lasin kogu kirjatöö sisse skännida ja raamatuna välja printida.

Edukat meisterdamist, sest pärast seda kõike lugeda on tõesti hindamatu! 🙂

About the author

Jäta kommentaar