Planet42 jutud

Kes vähegi natuke investeerimisega on seotud, siis teavad, et Planet42 laenudega on hetkel investoritel hapud lood. Isegi kõvad rahasellid nagu Kristjan Liivamägi, Kristi Saare, Investor Toomas ja Jaak Roosaare on sinna pannud suuri rahasid. Kuidas olen Planet42-ga seotud mina?

Nagu võib-olla mäletate, siis investeerisin ka Planet42 laenudesse. Kui alustasin investeerimisega, siis mu investorist sõbranna investeeris otse Jaak Roosaare kaudu ja rääkis ka mulle sellest heast Planet42 diilist, kust võib saada 14-20% tootlust aastas. Kuna ma aga nii rahaboss pole, seal pidi minimaalselt 5 või oli see 10 tuhat korraga letti panema, siis otsisin viisi, kuidas minusugune pisike saaks ka soojale saiale käpa külge. Kuna ka Investor Toomas investeeris Planet42 laenudesse, siis investeerimiskoht usaldusväärne.

Minusugune, 50 eurot korraga, sai investeerida Mintose ühisrahastusplatvormi kaudu. Tuleb välja, et Mintose kaudu investeerijad peaksid olema esimesed, kes võlgnevusid kätte saavad, sest me olevat investeerinud tagatud laenudesse, aga need, kes investeerisid otse esirikkuri Jaak Roosaare kaudu, nendel olid mittetagatud. Ma ei tea, mis see tagatud tähendab, aga tundub, et see on turvalisem variant. 

Lugedes muudkui uudiseid, kuidas esiinvestorid on kaotanud viie-ja kuuekohalisi summasid hakkasin siis huvi pärast vaatama, mis seis mul hetkel Mintoses Planet42-ga on. Investeerisin 14.6-15,6%-ga laenudesse kestvusega 3-5 aastat. Tahtsingi teada, et kas olen miinuses, nullis või kui suur see kahjum minu jaoks saab olema. Et kas see on minu investeerimisteekonna siiani kõige kahjumlikum käik?

Ja mis ma avastasin?

85% Planet42-le antud laene Mintoses on tagasi makstud ennetähtaegselt ehk enne selle 3-5 aasta täitumist. Enamik on maksnud laenu tagasi 1-1,5a jooksul. Tagasi olen saanud nii põhiosa (osa mille ise maksin) kui ka intressi (tulu). 

Kusjuures mingil hetkel oli Mintoses selline diil, et Planet42 laenudesse investeerides sai lisaboonuse intressi ehk 250 eurot sain juba seetõttu lisaks. Kokku olen siiani saanud Planet42 investeeringutelt kasu ligikaudu 990 eurot. 

Hetkel veel osad laenud pole tagasi makstud. Tagasimaksmata osa on ligikaudu 350 eurot. 

Seega, kui neid viimaseid laenusid ei maksta tagasi, olen omadega plussis 640 eurot. Kui makstakse tagasi, siis olen plussis 1340 eurot. Igal juhul olen plussis!! Oh mu üllatust, kui seda avastasin.

Loomulikult võib mõelda, et äkki kuskil mujal oleksin saanud selle ajaga parema tootluse, aga investeerimises vist ongi nii, et kuigi esialgu tunduvad kõik head investeeringud, siis lõpuks kunagi ei tea, mis see kehvaks investeerimiskohaks osutub. 🤷‍♀️ Usun, et oleks saanud kehvemini minna. 

Ühesõnaga, ka parimad investorid eksivad, investeerimine on risk ning lihtsalt vedamisel on investeerides oluline roll. Olen rõõmus, et mul täiesti juhuslikult seekord sedasi vedas. 

About the author

Jäta kommentaar