Lihavõtete aardejaht

Minu lapsepõlve eredaim mälestus lihavõtetest on seotud lihavõtete aardejahiga. Seetõttu otsustasin oma väikestele vendadele eelmisel aastal ka ühe jahi korraldada.

Kõigepealt oli mul vaja värvilisi plastmassist mune, mida saab lahti teha. Käisin läbi mitmed Tallinna käsitöö ja kunstipoed, ent värvilisi plastmassist AVATAVAID munasid, mida saaks aardejahi korral kasutada, ei olnud mitte kuskil. Seetõttu tellisin aardejahiks vaja minevad munad Amazonist (30 muna maksis ca 15 eurot ning hinna sees oli veel 30 pehmet nunnut loomakest). Kui korra olemas, siis saab neid ju kasutada terve elu. 😊

Kuna mu vennad on eri vanuses (7. ja 12.aastane), siis selleks, et üks ei korjaks teise eest munasid ära, siis lahendasin olukorra nii: suurem pidi otsima ühevärvilisi mune ja väiksem kahevärvilisi mune. Munad peitsin üpris nähtavatele kohtadele aeda. Kummagil oli korvike, kuhu sisse sai munasid korjata.

Kui munad leitud, pidid nad kõigepealt avama kõik ühevärvilised munad. Ühe muna sees oli valge leht, kus oli joonis, kuidas peab kahevärvilised munad paigutama.

924047EB-E677-4C01-B212-2B53EAA6A864

Seejärel oli ülesandeks õigesti paigutatud kahevärvilised munad avada. Sealt leidsid nad mitmesugused lihavõtetega seotud sõnalipikud, kus sõnas olevale õigele tähele oli tõmmatud ring ümber.

Ühe ühevärvilise muna sees oli sinine leht, kus olid kõik need munadest leitud sõnad välja toodud ning märkides lipikutel olevad õiged tähed õiges järjekorras saigi teada lihavõtteaarde asukoha. Lahenduseks oli: Sinu padja all. Kummagi venna padja all oli auhind.

Lihavõttejänku teksti saab alla laadida siit: Lihavõtte aardejahi tekst

76EA6087-F09E-4C96-8160-D1EB7D534487

Lõbusaid aarejahte soovides!

 

 

 

 

 

About the author

Jäta kommentaar