3nda eluaasta roosa kommi sünnipäev

Kui mu poeg teatas, et soovib roosat kommi sünnipäeva, siis olin plindris. Mitte seetõttu, et mul oleks mingisugune vastuolu roosa värviga vaid seetõttu, et kommid ja väikelapse hambad ei käi omavahel kokku. Ja kui keegi annab oma alla 3-aastasele lapsele rohkem kui korra nädalas šokolaadi, komme või jäätist, siis saadan oma hukkamõistva pilgu teele. Pulgakomme ja lutsukomme võrdsustan mõrvaga. Aga kuidas lapsele mitte pettumust valmistada?

Esiteks oli muidugi suureks erinevuseks see, et 3-aastane juba tõesti ootab oma sünnipäeva. Räägib sellest. Unistab kingitustest. Nagu eelmiselgi aastal, siis õige Väikemehe sünnipäeva päev ja sõpradega tähistamine toimusid eri päevadel. Sten muidugi arvas, et pidu pole üldse vaja ja õhupalle ka mitte, aga ma olin endas kindel: tulevad nii pidu kui ka pallid!

Hommik läks natuke käest. Esiteks magasime kogemata sisse ehk 7.20 hüüdis ta meid oma toast, mille peale tegutsesime nii nagu oleksime sellist situatsiooni varem harjutanud: kiirelt voodist välja, koogil peal tuled põlema ning lauldes lapse voodi poole sammuma endal naeratus ees ja parim lauluhääl kajamas.

Kodu oli palle ja suuri erineva kujuga magusaid toite täis, näiteks sõõriku ja jäätise kujulised õhupallid, kõikjal kingitused. Kui mõtlen sellele kingihunnikule, siis tekitab see minus piinlikkust. 🤦🏼‍♀️ Aga mis teha, kui me Steniga teeme kumbki lapsele eraldi kingitusi. Nimelt on tema kingitud mänguasjad minu arvates igavad ja tema arvates minu kingitu igav. Õnneks lapsele meeldivad mõlemad ja lõpuks nõustume, et ka teise kingitu on päris norm. Igastahes Sten pakkis kõik kingid ära ja kogemata sattus ka üks Väikemehe venna pakk sinna hulka. Ehk vale kingitus. Naljakas oli see, et kui Väikemees selle kingi avas, siis ta kohe teatas, et “See pole põnev männiasi”. 🙈 Jep. See polnudki nii mõeldud. Et mis ta siis kingiks sai? Rüütlilossid (jep, mitmuses!), plastiliini komplekti jäätise ja maiuste valmistamiseks, kaks lauamängu ja pusled. Kusjuures just see plastiliini komplekt oli see, mida ta konkreetselt mänguasjapoes olles näitas ja soovis. Selles mõttes on 3-aastasele kingi tegemine lihtne. Kui tahta, et laps oleks kingiga rahul, siis tuleb kinkida seda, mida laps soovib! Samas oli ta kõigi kinkidega väga rahul kuigi neid oli liiga palju!

Sõime hommikusöögiks Gelato ladies’est tellitud jäätisekooki (mulle oli eraldi sorbetiga jäätis), ema käis perega külas ning terve päeva veetsimegi kodus. Ja loomulikult ei puudunud ka kommikauss, mille Sten mu meelehärmiks organiseeris lootuses, et äkki ta ei jaksa ega tahagi sealt kõiki komme süüa. Kusjuures ei tahtnudki. 👍🏻☺️ Igastahes laps jäi päeva ja kinkidega rahule.

Et Väikemehe väikeste sõprade hambaid hoida, siis õigel peopäeval otsustasin siiski kommidest taäiesti loobuda. Küll jõuab ka kommidega mänge teha, kui nad on juba suuremad. Ainult koogi peal olid kommid, ent neid keegi lastest peale Väikemehe ei söönud.

Sünnipäevapidu toimus Trallitoas (Mustamäel) kella 10-13-ni ning tõesti kõigile lastele seal meeldis. Kõigil hetkega lapsed läksid mängima. Esialgu natuke pelgasin, et äkki mu 11-aastasel õel ja 13-aastasel vennal hakkab seal igav, aga nad olid hetkega tegevuses.

Toidu peamiselt tellisin, sest no beebi kõrvalt ise kuigi palju teha ma ei jõua. Olen uhke, et suutsin tellimusedki teha ja Steni toidule järgi saata! Ja hommikul enne pidu igaks juhuks lastele ka banaani-mustika vegan muhvinid teha.

Kõik peale tordi oli vegan. Söögiks olid maasikad, herned, köögi-ja juurviljade tipivaagen, pesto-ja seenepirukad, kartulisalat, pitsakringel, vegan makroonid ja fadze-d. Inimesi üle 20. Toidu tellisin Lisanna kohvikust ja Kringlist.

Tegevuste osas mõtlesin pikalt, kas peaks ka mingisuguseid mänge korraldama, siis see aasta veel mitte. Nägin, kui hõivatud lapsed seal mängutoas olid oma mängudega. Poleks olnud hetke organiseeritud tegevuseks. Äkki järgmisel aastal. Küll nagu eelmistelgi aastatel, siis tegin täiskasvanutele Väikemehe teemalist viktoriini ning auhinnaks oli Väikemehe lemmikspordiala ehk minigolfi üheskoos mängima minek.

Vot selline pidu oligi. Nüüd juba varsti Rõõmupalli 1 sünna ja mu enda 30!

About the author

Jäta kommentaar