Kuidas raamatuga nüüd läheb?

Viimased kaks kuud on olnud seoses beebide une teemalise raamatu väljaandmisega hullumeelsed. Raamatu ilmuma saamine ja turundus on ikka mitu sammu kangem kraam, kui oskasin ette kujutada. 🤔

Esimene suur jama selgus siis, kui kujundaja (see, kes etttantud teksti ja pildi sätib ilusti paika) alustas tööga. Olles esimesed peatükid raamatust laiali laotanud palus ta mul selle välja printida, et vaataksin, kas teksti suurus on okei. Tekst prinditud, pidin šoki saama. Absoluutselt igas lauses olid kirjavead. Ja ma ei pea ennast eriti suureks keeleeksperdiks. See oli tekst, millega toimetaja oli enda sõnul juba kaks kuud vaeva näinud. Olin nii vihane, šokis. Et miks toimetaja pole korralikult oma tööd teinud.

Selle peale hakkasin ise toimetama, mees ka muudkui luges ja parandas vigu. Tundide viisi. Päevad ja ööd. Ja osad tekstiosad ning peatükid olid nii halvad, et kirjutasin need täiesti ümber. Lisaks tekitas minus täieliku paanika, kui kujudaja teatas, et mu raamat tuleb 600lk – see pani mu kärpimisvõime ikka korralikult tööle, sest need trükikoja hinnad sellise raamatu väljaandmisel on ka kosmos. Kujundaja muudkui tegi parandusi tekstis kuni ta lõpuks otsustas leida mulle uue toimetaja. Kõige kiiremal töö perioodil ei vastanud mu vana toimetaja mu kirjale üle nädala! Algasid uued toimetustööd. Erinevalt eelnevalt oli see uus toimetaja tasemel! Tõesti keeleproff! Kuigi ta toimetas vist oma uneajast, siis on raamat paks ja aega see võttis. Seega lõpuks ikkagi läks kõik hästi ja raamat sai korralikult toimetatud.

Piltidega oli see lugu, et esialgu ei plaaninud ma raamatusse üldse pilte lisada või siis paar tükki. Siiski märkasin, et kujundaja jättis teksti paika laotades muudkui ühje lehekülgi viitega:”Siia tuleb pilt.” Aga mul ei olnud pilte. Polnud plaaniski. See ei pidanud tulema pildiraamat. 😀 Ja ühel hetkel siis hakkasin arutama temaga, et .. kuuuule, mul pole mingeid pilte panna, et tõmbaks need leheküljed vahelt kokku. Niigi on raamat mega paks. Aga siis ta soovitas mul ikka otsida ning lõpuks panime raamatusse ülipalju pilte. Aga kõik need pildid valida, osta ja paika seada – see kõik võttis aega. Lisaks tegi paar joonistust mu õde.

Raamatu pealkirja ja kaanekujundust tegime kujundajaga ümber vähemalt seitse korda (!). Värve tegime ka mitu korda ümber, nt mu eismene idee oli kõik peatükid teha lillaga. 😀 Aga lõpuks tuli nii palju värve, iga samm eri värvi. Mu mees ütleb, et see on kõige ilusam raamat, mida ta teab. Ja ma olen nõus!

Lisaks oli rohkelt tööd igasugu jooniste ja tabelite tegemisega. Ma esialgu ei plaaninud neid teha, aga seda teksti oli nii palju, et tõesti oli sinna vahele vaja ajule puhkust.

Kuigi olin Hooandjatele lubanud raamatu valmis saada oktoobris, siis sedasi see aeg läks. Lisaks tellisin ka prooviraamatu. See oli väga õige otsus, sest päris mitmed asjad läksid pärast seda kujunduslikult ümbertegemisele, nt nüüd ka küljelt võimalik leida vastava sammu leheküljed. Pluss värvitoonid said paremaks timmitud, muidu oleksid olnud need väga tuhmid.

Tegin endale sellel kuul ka uue kodulehe: www.stoneagesleep.com

Olen päris uhke selle üle, sest ikkagi ise tehtud. Ja ei läinudki väga kaua aega. 🙈😀 Kuigi megalt lükkasin selle tegemist edasi, sest no.. uute asjade õppimine on ebamugav. Tahaksin väga ka blogi kodulehe korda teha, aga hetkel vist ei jõua kõike. Äkki järgmisel aastal saab siin ka natuke paremaks, olen sellest nii kaua unistanud.

Olen teinud ka rohkem nüüd unenõustamisi. Neid on juba nii mitmeid, et olen arvestanud nendeks ühe päeva nädalas, sest see hakkas natuke elu häirima, kui pidin kogu aeg mõtlema, millal siis võiks konsultatsioone teha. Nüüd on üks päev, kus terve päev saan nendega tegeleda. Mees hoiab siis meie kaheaastast ja mina saan terve päev teha unega seotud toimetusi ja käimisi. Ja hetkel see toimib.

Samuti sisenesin Instagrami maailma. Ma polnud suur Instagrami sõber ja siiani on see minu arvates üks natuke segane koht. Aga olen sinna postitanud ja storyde asi on päris tore, seega kellel on huvi laste une teemadel, siis saab päris palju põnevat teada: @une_ekspert

Ja kõige põnevam on kahtlemata see, et sain oma raamatu trükist kätte! Neid oli ikka meeletult palju! Et kuhu ladustada, kuidas neid ümber tõsta – see kõik vajas planeerimist.

Ja siis oli vaja hakata kirjutama pühendusi ja neid pakendama. Pakendamiseks valisin sellise natuke öko variandi ehk mullikile asemel kasutatakse pakendites ülejäänud lambavilla. Pühendusi kirjutasin ka hoolega. 🙂 Kes saab raamatu, siis näeb. Äkki on 35 erinevat pühendust?

Seejärel pidin saatma raamatud Hooandjatele. See tähendas rohkelt pakiautomaatide vormistusi. Ning muidugi need pakiautomaatidesse kohale viima. See oli tõesti väga põnev teada saada, kust erinevatest Eesti otstest on mu raamatut tellitud. Mina viimastel päevadel:

Varsti tuleb ka raamatuesitlus. Sellega seoses on veel vaja miljon asja teha, aga oled väga oodatud. Esimene esitlus toimub Tallinna Solarise Apollo raamatupoes 19.nov kell 16.30. Anna siin Facebooki Evendi all märku, kui tuled, sest siis tean snäkke planeerida. 🙈 Kas oled raamatuesitlusel käinud? Kui ei ole, siis vaevalt, et tuleb põnevamat raamatut, mida saaks välja anda. 🙂

Raamatust saad teada kõik, mis sa oled kunagi tahtnud lapse une kohta küsida. Ja ikka see põhiline: “Miks mu lapse uinumine võtab aega ja kuidas ta magama saada?” saavad ka vastuse. 😉 Ühesõnaga sellised uudised. Jõulud on tulemas, kui tead kedagi, kes on rase või oled ise rase, või sul või kellelgi on alla 5-aastane laps, siis see raamat on sulle! Saad küsida endale kingiks või ise kinida.

Raamatupoodidesse jõuab raamat ülejärgmisel nädalal. Hinnaks saab olema poes u34,5 eurot.

Instagramis leiad mu: @une_ekspert

Ja raamatu saad osta soodushinnaga siit (pakiautomaati saatmine sellel nädalal hinna sees): www.stoneagesleep.com

Vot sellised uudised.

About the author

Jäta kommentaar