Myfitnessis rasedana erinevaid rühmatrenne avastamas

Olen nüüd tublilt trennis käinud viimased 1,5 kuud. Trenni minek ei tulnud mul uusaastalubadusega, vaid hoopis keset jaanuari facebookis teiste inimeste trennis käimistest inspiratsiooni saades. Kui nemad suudavad, siis suudan ka mina oma pepu trenni kohale viia! Tegin endale kõikidesse Myfitnessidesse sisse lubava kaardi ning trenni avastused võisidki alata.

Võtsin eesmärgiks käia trennis minimaalselt kolm korda nädalas, mis on ka siiani õnnestunud. Aga tõesti pean iga nädal planeerima, et ikka kolm korda käidud saaks, sest iga nädal on päevi, kus õhtud on sisustatud ja sobivaid trenne ei toimu. Nimelt valisin välja kodulehelt endale huvi pakkuvad trennid ja kuigi klubide ja trennide valik on lai, siis on õhtuid, kus minule sobivaid/meeldivaid trenne ei ole. Olgu öeldud, et jõusaalis ise toimetamiseks pole mul viitsimist. Respekt neile, kes seda teevad! Ilmselgelt seab rasedus ka trennideks teatud piirangud. Päris kõht-tuhar-selg trenni kõhuga ju väga ei kipu.

Endale üllatuseks olen avastanud VÄGA palju erinevaid trenne. Kõige rohkem pelgasin seda, et tüdin trennis käimisest ära, et tekib rutiin. Kuna trennide valik on lai, siis on igaks nädalaks uusi trenne ja ka treenereid. Sama trenn võib eri treeneri käe all hoopis teistsuguse tunde anda.

Olen proovinud iga nädal käia ühes rohelises trennis (nn rahulik võimlemine, mis ei aja higile, pigem venitused jne), ühes punases trennis (nn tempokam vastupidavuse trenn) ning ühes mustas trennis (nn higile ajav raskem jõutrenn pärast mida on lihased ikka valusad).

Best-and-Worst-Exercises-for-Back-Pain-01-1440x810

Rohelistest trennidest olen käinud:
1) Joogas – olenevalt treenerist võivad harjutused täitsa võhmale võtta ja hiljem lihased kanged olla
2) Pilateses – segu bodybalancist ja joogast
3) Bodybalancis – selline rühi ja keha tasakaalustamise trenn. Kui on olnud väsitav päev, siis on see ideaalne “trenn”, sest see ei väsita vaid pigem sätid eri harjutustega oma veidras tööasendis olnud keha uuesti paika.

Punastest trennidest olen käinud:
1) Interval 45 – lühike rattatrenn
2) BodyJamis – tantsuline party muusika hõnguline intensiivse koreograafiaga trenn
3) AquaMixis – intensiivne vee all toimuv vehklemine jalgade ja kätega. Ma poleks uskunud, et vesivõimlemine nii füüsiliselt raske on, eriti treeneri Natalia Feldbushi trenn. Tõeline leid!

Mustades trennidest olen leidnud:

  1. Brazil Butt treeningu ehk siis treening vaid pepulihastele ja reitele.
  2. Barre – stange juures lihaste trenn. Füüsiliselt raske, aga mõnus.

Rasedate treeningutest olen proovinud:
1) Aqua lapseootel naistele – see on rahulikum kui tavaline Aquamix treening.

Klubidest teen enamasti valiku Ülemiste City, Postimaja, Viru või Solarise vahel. Ülemiste City saali avarus, mõnus bassein, alati rohkelt riidekappe ja aurusauna võimalus teeb sellest kindlasti mu lemmikklubi. Mõnus kasvõi 3 minutiline saunaskäik pärast trenni on minu jaoks üks motivatsioon üldse trenni minna! See on nagu korraks päikese kuumuse kätte minek keset külma Eesti talve.

Ühesõnaga soovitan sammud trenni seada. Tervislikud eluviisid algavad iseendast!

About the author

Jäta kommentaar